Zondag 19 Augustus was er op de Dam een Internationaal Festival ter ere van ons 125 jarig bestaan. Het hoogtepunt was de uitreiking van de gemeentelijke onderscheiding voor de poppenkast!

Het festival is enorm goed bezocht en heeft ook ongekend veel aandacht gekregen: Het Parool, De Telegraaf, ANP, NU.nl, radio1, RTV-NH, SBS6, NOS journaal…

Er was dan ook een fantastisch programma met poppenkasten uit verschillende Europese tradities; Pulcinella uit Italië en Punch and Judy uit Groot-Britannië. De spelers behoren tot de bekendste uit de poppenspelwereld: Bruno Leone en Robert Styles! Natuurlijk kwamen ook Jan Klaassen en Katrijn.

Verder was er nog straattheater, schmink, muziek, zelf poppen maken, workshops in slapstick, piraten, goochelaars en nog veel meer. Er stond een vier meter hoge pop van Pulcinella van Theaterpoppen. Heel bijzonder was ook Electric Circus die een analoog mechanische poppenkastje hebben in een enorm hoofd dat je op kan zetten.

’s Avonds was er in het Torpedo-theater een programma met muziek en verschillende sprekers over de geschiedenis en betekenis van de volkspoppenkast in Amsterdam. Oud poppenspeler van de Dam Wim Kerkhove speelde voor het laatst nog een stukje poppenkast.

KLIK HIER VOOR PROGRAMMA