De traditie
De traditie van volkspoppenkast kent een mooie geschiedenis en is nauw verbonden met Amsterdam, Jan Klaassen en Katrijn en de Dam.
Lees hier wat meer.

Nieuws
Lees hier wat er allemaal gebeurd de komende tijd. Lees ook in het archief wat we allemaal al hebben meegemaakt.

Links

Jan Klaassen Academie – Informatie cursus Jan Klaassenpoppenkast.

Jan Klaassen Museum – Het complete archief van Theater Pantijn

De Amsterdamse Poppenkast – De poppenkast van Egon Adel

Amsterdam Museum – In het bezit van de handpoppen en poppenkast van Janus Cabalt en Wim Kerkhove.

Stichting Theater Instituut Nederland – De marionetten van Janus Cabalt, de eerste Poppenspeler van de Dam, zijn vanaf 2013 ondergebracht bij Bijzondere Collecties van de Universiteit van Amsterdam.

Tropenmuseum –  Verhalenreis een permanente expositie met verhalen uit vele culturen – De eerste Jan KLaassen en Katrijn van Wim Kerkhove maken hier deel van uit.

Torpedo Theater – Het oude theatertje van Wim Kerkhove ( Theater Pantijn), wordt nu gerund door een enthousiaste ploeg jonge mensen. Er worden regelmatig geweldig leuke avonden georganiseerd met een keur aan bijzondere artiesten.

Fred Stammeshaus sociaal ondernemer – Naast projecten op de gebieden Stadsontwikkeling, Ontwikkelingssamenwerking en Milieu heeft Fred ook een flink aantal ‘special projects’ op zijn naam staan, waaronder de ‘Terugkeer van de Poppenkast op de Dam’.

Beschermvrouw

Hedy D’Ancona is beschermvrouwe van de poppenkast op de Dam. Toon Hermans was tot zijn dood beschermheer, hij is nu de beschermengel. Er is ook nog een illuster achtkoppig comité van aanbeveling. Lees hier wie het zijn!